BIM 3D visualisatie

Gebruik van een BIM 3D visualisatie geeft niet alleen een professionele indruk van het bouwproject, maar is ook een manier om de realistische beleving van een gebouw, zoals een woning, over te brengen naar de eindgebruiker.

De visualisatie technieken als Virtual Reality is de nieuwste manier van beleving. Dit kan ook zeker helpen bij de verkoop van vastgoed, waarbij de koper al een 3D inkijk krijgt over de woning of gebouw. De koper kan door middel van een virtual reality bril een virtuele toer maken door zijn nieuwe woning of gebouw. Hij kan kozijnen en vloeren uitkiezen, die hij vervolgens in de 3D visualisatie kan bekijken. De beelden zijn bijna niet van echt te onderscheiden, zo realistische zijn de 3D beelden.

Wat heeft BIM met visualisatie te maken?

Met behulp van BIM (Building Information Modeling) is het mogelijk om realistische 3D visualisaties te maken. De visualisatie vanuit een 3D model wordt rechtstreeks uit het programma Revit geëxporteerd. Dit geldt voor zowel de buitenkant van het gebouw als voor de binnenkant. Hiermee krijg je een volledig inkijk van het vastgoed object.

3D visualisatie is mogelijk voor zowel nieuwbouw, als bestaande bouw waarbij bijvoorbeeld een verbouwing plaatsvindt. Met een 3D visualisatie creëren wij artist impressions, 3D plattegronden, 360 graden visualisaties, 3D prints en vogelvlucht visualisatie.

De voordelen

 Naast alle uitvoerende voordelen van BIM is een BIM 3D model al in een vroeg stadium inzetbaar als marketingtool. Wij kunnen je daarbij helpen. Wij maken namelijk zelf BIM modellen, maar ook bestaande modellen kunnen wij ombouwen naar een prachtige 3D visualisatie als een Artist Impression.

Een artist impression kan voor verschillende verkoop doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan virtual reality en 360 graden foto’s. Daarnaast is het mogelijk om producten van toeleveranciers toe te voegen in het bestaande BIM model. Dit heeft als voordeel dat je 3D beelden kunt maken van bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning met de kozijnen en deuren van de leverancier. De vloeren worden zichtbaar, evenals de keuken en de nieuwste badkamermeubels.

Onze kennis van BIM in combinatie met 3D visualisatie is zeer uitgebreid. Wij helpen je graag met de visualisaties voor jouw bouwproject!